boomhauer
news..band..pics..music..gigs..contact..links

GOTTA HEAR THE MUSIC - REVIEWS

 

Boomhauer - Gotta Hear The Music (Rhythm Barrel Records '02)
Boomhauer is a well-known live act, and maybe some people would say that this kind of music works only on live. And I gotta admit that also I had my doubts, but not for long once the record was spinnig. The first song, "Pans On Fire", just freaks you out, this is one of the best Finnish rock songs of this century! Boomhauers music is a juicy mix of rock'n'roll, country, blues and punk added with truckloads of energy, and the outcome sure is tasty and personal. And these guys also got this easy and fumbling touch on their playing. One of the best things about this 7" is that it includes six songs, so the length of each song isn't too long and you won't get bored and none of them won't fail although they all are little bit the same. The lyrics are mostly brainless stuff, but that fits greatly with the music. You better get this 7" EP, before it's sold out! 4,5/5
La Bruta! Magazine


Boomhauer - Gotta Hear The Music EP (7"EP, Rhythm Barrel Records, Puutarhakatu 44 as 2, FIN-20100 Turku, www.geocities.com/rhythmbarrel)
Sechs kurze straighte Rock'n'Roll Tracks mit 'nem kleinen Schuss schwarzer Seele. Gespielt von einem firmidablen Trio aus Finnlands ältester Stadt Turku. Twangy Guitars, Fuzzbass, punchy Drums und ein unglaublicher Shouter von einem Sänger. Erinnert mich - und das liegt natürlich nahe - ein bisschen an Finnlands Finest, The Flaming Sideburns. ****/5
Mike Korbik, Guitars Galore 'zine no. 46, Germany


Boomhauer: Gotta Hear The Music (Rhythm Barrel)
Monivuotisen livesuosikin ensimmäiset virallisesti julkaisut biisit sisältävään seiskatuumaiseen vinyyli-ep:hen tarttuu jännityksestä hikoillen. Ykkösraita Pants on Fire tekee selväksi, ettei tässä sen suurempaan rystysten pureskeluun ole tarvetta. Villimies Saku Krappalan luotsaama Boomhauer on levyllä melkein yhtä hulvaton kuin lavallakin.
Boomhauerin reseptin on yksinkertainen, mutta harvapa aivan tällaista täällä päin tekee. Levyn kuusi biisiä ovat brutaalin simppeliä kiljunhajuista autotallirokkia asiaan kuuluvan ohuilla soundeilla, mutta valtavalla energialla. Parasta, ja keskivertogaragesta erottavaa, Boomhauerissa on biiseihin ladattu vilpitön ja tarttuva elämänilo. Krappalan peruslinjaltaan tyttö-bailu-aiheiset, mutta mukavasti höpsähtäneet sanoitukset ja veijarihenkinen ulosanti jättävät kuulijan ikuisesti pohtimaan, onko se ihan tämä rokki vaan, joka saa kaverin noin sekaisin, vai sittenkin ne likat.
A-puolen keikallakin villinneet vetäisyt (Pantsin lisäksi iki-ihana Backseat Deal sekä I Love You Too Much) uppoavat kuin hullu puuroon. B-puolen parissa jälkimmäisessä biisissä meno pikkuriikkisen tasaantuu...mutta kyllä kai tämä täytyy kohta taas laittaa uudestaan pyörimään. 3-/3
Manu Haapalainen, Turun Ylioppilaslehti 4/2002


Boomhauer
Gotta Her The Music
(Rhythm Barrel)
5/6 Boomhauerin seiskatuumainen toimii hyvänä korvikkeena orkesterin hektisille keikoille. Studiossa ei ole lähdetty kikkailemaan, vaan orkesteri esittäytyy sellaisena kuin se on opittu tuntemaan.
Kolmikon äärimmäisen yksinkertainen, rosoinen runttaus saa hymyn huulille ilman visuaalista kontaktiakin. Saku Krappalan laulusoundia olisi tosin voinut levyä varten hiukan tukevoittaa.
Orkesteri kaahaa läpi kuusi erinomaista rallia. Kuulostaa siltä, että taitojen äärirajoilla liikutaan jatkuvasti. Alituotetun kuuloiseen räminäyhtyeeseen ei ammattimuusikkoja kaivatakaan. Rutiini korvautuu nuorten miesten energialla. Kiimaiset sanoitukset tarjoillaan niin viattoman tuntuisella otteella, ettei voi olla varma, onko kyse teinihenkisistä fantasioista vai kunnianosoituksesta rock'n'rollin likaisille perinteille - tuskin sentään jätkien oikeasta elämästä.
Boomhauerilla on sisäsyntyinen taju siitä, mitä showbisneksen on tarjottava. Unelmia villeistä viikonlopuista, takapenkeistä ja vastakkaisesta sukupuolesta.
Manu Haapalainen, Turun Sanomat/Treffi-liite


BOOMHAUER - Gotta Hear the Music 7"
(Rhythm Barrel)
9/10 Kiusaus äännellä karjapaimenen lailla on melkoinen, mutta antaapa olla. Aikanaan tuli suitsutettua Boomhaueria maailman hienoimmaksi liveaktiksi, mitä se parhaina hetkinään saattaa hyvin ollakin. Vähäeleisen rytmiryhmänkin edestä kukkoilevan laulajakitaristi Saku Krappalan ylivilkasta stand-up -komiikkaa ja impulsiivista poseerausta yhdistelevä yhden miehen show on livenä totaalista viihdettä. Mutta mitä tästä seuraa? No: koska asioilla on tapana etsiytyä balanssiinsa, Boomhauerin pitäisi olla studiossa kankea ja hengetön poppoo, jonka taika on pudonnut johonkin Genelecien ja pleksi-ikkunan väliin. Mutta niin ei ole. Ei todellakaan. Gotta Hear the Musicille on onnistuttu vangitsemaan Boomhauer sellaisenaan, mikä on enemmän kuin tarpeeksi, vaikka kuuden biisin seiskatuumainen käykin harmittavan vähiin jo kymmenen minuutin tietämissä. A-puolen Pants on Fire, Backseat Deal ja I Love You Too Much ovat juuri sitä hiellä liekitettyä rock'n'roll-juhlaa, jota piricowboyden keikoilla käyneet ovat oppineet rakastamaan. B-puoli on piirun verran dynaamisempaa ja sävykkäämpää tuotantoa. Eritoten Bird kolahtaa joka suunnasta yhtä aikaa.
Ari Väntänen, Sue


KIERROKSEN KOVIN
Boomhauer
Gotta Hear The Music
Rhythm Barrel
Turkulainen Boomhauer käsittelee kitaroitaan takakenossa ja stetsoni visusti päässä. Pohjoismaissa yhtä lailla leukoja pudottavan rokkivaihteen saavat tänä päivänä päälle vain The Hives ja Sweatmaster. Triopohjalta operoivan ryhmän valtteja ovat mm. kiperän kinkkiset rytmit (Backseat Deal), ekonomisen tehokas riffittely, ihanan rupiset soundit, intonaatiota myöten nerokas vokalisti (Krappala), poissaolollaan loistava ryppyotsaisuus sekä todella tarttuvat sävellykset (Pants On Fire). Kuuden kappaleen Gotta Hear The Music-ep ei ole hirvittävän paljon parempi kuin White Stripesin tuorein albumi, mutta jonkin verran kuitenkin. Niin, ja tätä on käsittääkseni saatavilla vain vinyylimuodossa.
Antti Lähde, Rumba 05/02


BOOMHAUER
Gotta Hear The Music
Rhythm Barrel
Typerryttävän vauhkosti rokkaava Boomhauer panostaa meininkiin. Trio kuuden biisin vinyyli-ep:n kappaleet eivät sinänsä ole mitään valioyksilöitä, mutta bändi puhaltaa niihin siinä määrin eloa, että kuulijan on vaikea pysytellä paikoillaan. Pumppu soittaa verevästi ja aikaansaatu groove on parhaimmillaan silkkaa Blues Explosionia. Harvoin tulee vastaan sellaista soittamisen riemua, peräänantamattomuutta ja puhdasta hulluutta mitä esimerkiksi Pants On Fire tai Dance With Your Woman tarjoavat. Kun bändin päähoncho Saku Krappala mylvii "I feel so good I put my pants on fire, baby", savu haisee kotistereoissa asti.
Antti Luukkanen, Soundi 3/2002


Boomhauer: Gotta hear the music
(Rhythm Barrel Records)
8/10
Mikäli Boomhauer tulisi Helsingin ex-työläiskaupunginosasta, eräs rocklehti saattaisi kusta hunajaa tämän perään niin, ettei yhtyeen nimeä jaksaisi kukaan enää kuulla. Onneksi Boomhauer tulee kuitenkin Turusta, joten liiallisesta hypetyksestä ei ainakaan vielä ole joutunut kärsimään. Varansa kannattaa kuitenkin pitää, sillä Boomhauerista kuullaan vielä.
Tämä pitkään odotettu, kuusi biisiä sisältävä debyytti on näet mannaa kaikille niille, jotka rakastavat rock'n'rollia ja sen hikistä bluespohjaista muotoa. Überlord Jon Spencer Blues Explosioneineen tullaan varmasti mainitsemaan Boomhauerin yhteydessä, eikä aivan turhaan. Biisit kestävät minuutin-pari ja etenkin a-puolen Pants on fire ja Backseat deal toimivat kuin tauti. BH saa kappaleensa rullaamaan esikuviensa tavoin lukuunottamatta b-puolen Birdiä, joka ei yllä aivan kuningasluokkaan.
Martti Servon livelevyllä oli mukana myös hänen välispiikkejään ja samaa toivoisi tältä teokselta: Boomhauerin kitaristi/laulaja Krappalan hulvattomat lörinät heidän parin vuoden takaiselta keikaltaan jäivät hyvin mieleeni. Tiedät kai, mitä tehdä?
Jarkko Fräntilä, Wallirocks